Packaging design

Onze expertise aangaande verpakkingen, namelijk een uniek grafisch drukbaar design op maat, heeft zelden kans op slagen wanneer ze niet gepaard gaat met een persoonlijk contact met de klant, en de voeling die we daaruit halen met diens product. Op basis daarvan leven we ons creatief uit met de diverse mogelijkheden tot een spectaculaire verpakking en leggen we je diverse ontwerpen voor, vergezeld van een realistische 3D-voorstelling en werktekening. Uiteraard kunnen we onze klanten ook integraal bijstaan bij het ontwikkelen van de huisstijl en corporate design.

Wij zijn gespecialiseerd in digitale mock-ups of packshots van jouw persoonlijke ontwerp

Mock-ups

Nadat jouw persoonlijke ontwerp druktechnisch volledig op zijn pootjes staat, maken we een digitale mock-up of een packshot op, waardoor je niet de gebruikelijke hinder van lange wachttijden voor definitieve producten ondervindt, maar wel het voordeel van dynamische beelden. Ook een fysische mock-up behoort tot de mogelijkheden, waarbij we in minieme oplagen (vanaf één exemplaar) levensechte dummies creëren, die ideaal zijn voor productvoorstellingen op beurzen, sales meetings, etc. Bovenstaande technieken geven de klant een compleet beeld van hoe zijn finale product er in werkelijkheid uit zal komen te zien, zonder hem daarom noodzakelijk al een hoop geld aan drukwerk te kosten.

Short print runs

Met short print runs bedrukken we, opnieuw in zeer kleine oplagen verpakkingen digitaal op papier, (golf)karton, zelfklevend vinyl, kunststoffolies … Eveneens beschikken we over alle afwerkingsmogelijkheden om de bedrukte materialen te rillen, plotten, sealen tot flowpack of doypack enz. Aangezien dit proces volledig digitaal verloopt, kan er makkelijk op kleine schaal gedrukt worden zonder de (hoge) vaste opstartkosten. Short print runs zijn dus ideaal om een verpakking te testen of om een product erg snel te kunnen lanceren. Bij Matiz kunnen we vlot schakelen.

Wij zetten jouw ontwerpfiles om in drukklare printfiles of drukplaten
Een uniek grafisch en drukklaar design maken wij op uw maat

Pre-press

Ten slotte kunnen we, in een finale stap van lancering, jouw ontwerpfiles omzetten naar drukklare printfiles of drukplaten, en dit voor de meest diverse verpakkingsdruktechnieken, zoals bijv. offset, flexo en diepdruk.

Consulting

Klanten kunnen ook bij ons terecht voor professionele consulting. Van het verbeteren en implementeren van work flows, procesanalyse, tot het aanbieden van de juiste tools en software.

Matiz is uw expert in grafisch design, packaging, mock-ups en short print runs

Contact